13. tammikuuta 2012

Tavoitelista 2012

Taannoin Shimo julkaisi blogissaan kirjallisen tavoitelistansa vuodelle 2012. Mielenkiintoinen ja kunnianhimoinen lista, minun tavoitteeni eivät ole ihan samalla tasolla.

Ylipäätään lista on melko yksinkertainen:
  • Kirjoita, säännöllisesti. Kirjoita, vaikka se olisi kuinka huonoa, kunhan kirjoitat.
  • Kirjoita loppuun se tekstinrämpäle, jossa tällä hetkellä on noin 25 000 sanaa. Kirjoita se loppuun, vaikka se tuntuisi kuinka kammottavalta.
  • Edellisiin viitaten, mitäs jos vain heittäisit itsekritiikin romukoppaan, niin saisit jotain aikaiseksi.
  • Lue. Ihan mitä vain kaunokirjallista, kunhan luet. Nyt on sitä paitsi luettavaakin joulun jäljiltä.
  • Selviä kunnialla ja hengissä opinnoista. Nuku aina välillä. Tämä on se olennaisin kohta, joka vaikuttaa edellisiinkin, vaikkei sinänsä olekaan kirjallinen tavoite.

Mitä muilla lienee kirjallisina tavoitteina?

8 kommenttia:

B. H. kirjoitti...

Hyviä tavoitteita sinulla!

Minulla on vähän samantapaisia, eli kirjoittaa ja lukea mahdollisimman paljon ja kirjoittaa valmiiksi keskeneräiset jutut. Niitä on kyllä niin paljon, etten tiedä tuleeko siitä mitään.

Minulla on myös tavoitteena kirjoittaa edes yksi runo vuonna 2012 :) (proosaa kyllä tulee kirjoitettua, runoja ei...)

isopeikko kirjoitti...

Peikko voisi itse ruveta kirjaksi. Tarvitaan vain joku joka kirjoittaisi sen.

Calendula kirjoitti...

Molempien tavoitteet ovat oivia. Etenkin peikon tavoite on mielenkiintoinen ja kunnianhimoinen.

Dee kirjoitti...

Hyviä tavoitteita, toivottavasti onnistut saavuttamaan ne siinä määrin, että voi olla tyytyväinen itseesi.

Itse en tee uudenvuodenlupauksia mutta päätin vähän ennen uv:ta alkaa lukea - paljon. Taidan nyt vähän ylisuorittaa tätä päätöstä, koska tällä hetkellä määrä korvaa minulla laadun.

Oikeastaan minäkin voisin ottaa tavoitteeksi runon kirjoittamisen. Jos jaksan. En lupaa mitään, en ole yhtä rohkea kuin sinä.

Rooibos kirjoitti...

Hyvä lista sinulla! Tuo itsekritiikin heittäminen romukoppaan kuulostaa erityisen hyvältä kohdalta :) - usein sitä on itselleen ihan liian ankara. Paljon kirjoitusiloa sinulle!

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Hyvä, pidähän ohjeistasi kiinni! Paitsi tuon suhteen, että kaikki pitäisi kirjoittaa loppuun. Jos yksinkertaisesti ei tunnu hyvältä, niin mitäpä sitä jatkamaan jotain tekstin aluketta..Anyhows kirjoitusiloa :)

Calendula kirjoitti...

En mä kaikkea aina loppuun kirjoita, mutta tuo yksi teksti on sellainen, jonka haluan saada loppuun. Välillä se tuntuu olevan silkkaa p*skaa, mutta onneksi en ota sitä liian vakavasti.

Massu kirjoitti...

Kirjoita vaikka kaksi liuskaa päivässä. Sen verran luulis ehtivän joka päivä. Kun niin teet, niin saat todella paljon aikaan esim puolessa vuodessa :)