27. joulukuuta 2011

Jänis

Tämäkin on raapale.
"Raapaleet ovat science fiction- tai fantasianovelleja, joissa on täsmälleen sata sanaa. Varsinaisen tekstin lisäksi kirjoittaja saa käyttää korkeintaan 15 sanaa otsikkoon ja mahdollisiin väliotsikkoihin. Tästä huolimatta tekstin tulee täyttää kaikki ne vaatimukset, jotka ovat ominaisia hyvälle scifi- tai fantasianovellille."
Päivänä eräänä törmäsin junassa jänikseen. Se istui surkean näköisenä käytävällä matkalaukkunsa päällä ja suki karvaisia korviaan.

Pysähdyin kuuntelemaan myötätuntoisena jäniksen tarinaa siitä, kuinka lipunmyyjätär ei ollut suostunut myymään lippua lemmikkieläimelle ilman seuralaista. Jänis oli siis pakotettu matkustamaan jäniksenä. Lopulta eläin painoi päänsä olkapäätäni vasten ja itki vuolaasti.

Konduktöörin ilmaantuessa paikalle etsin kuumeisesti lippuani, löytämättä sitä mistään. Hampaitani kiristellen ja huolimattomuuttani kiroten maksoin sakkomaksun ja uuden lipun. Lopulta konduktööri kääntyi jäniksen puoleen ja yllätyksekseni eläin tyynesti ojensi hänelle matkalipun. Olisin voinut vannoa, että omani oli ollut juuri noin taitettuna kolmeen osaan.

Määränpäähäni saavuttuani kävelin suoraan kirjakauppaan ja ostin Herkullisimmat lihapadat -reseptikokoelman.


* * *
[kuva: Nataliej, CC BY-NC 2.0]

2 kommenttia:

Em kirjoitti...

Tosi kiva blogi ja liitynki nopsaa seuraajaks! (: Jee!

psst. munki blogin saa kurkata jos kiinnostaa

Calendula kirjoitti...

Tervetuloa seuraamaan vain, Birdy